Μασάζ, Φροντίδα

Το μασάζ στην ζωή μας

Ήξερες ότι…

Το μασάζ αποτελεί μια από τις αρχαιότερες μορφές θεραπευτικής αγωγής, ενώ υπάρχουν αναρίθμητες ιστορικές πηγές που μπορούν να το υποστηρίξουν. Με την μία ή την άλλη μορφή του, το μασάζ εφαρμοζόταν στην αρχαία Αίγυπτο, στην Κίνα, στην αρχαία Ελλάδα, στην αρχαία Ρώμη κλπ.

Το όνομα προέρχεται από τη Γαλλική λέξη “massage” που μετεφράζεται ως «μάλαξη ή τριβή» ίσως και από τη Λατινική λέξη “massa” που σημαίνει κάτι σαν “ζυμάρι”. Λενε πως το μασάζ προέρχεται από την Ελληνική λέξη “μάσσω” που σημαίνει “χειρίζομαι, ακουμπώ, εκτελώ εργασία με τα χέρια, ζυμώνω”. Βέβαια στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε ήδη μια λέξη “ανάτρηψι”.
Σήμερα η αλήθεια είναι, ότι οι περισσότεροι έχουνε το μασάζ στο μυαλό τους σαν πολυτέλεια. Στην πραγματικότητα, το μασάζ είναι πολύ πιο απαραίτητο απ’όσο πιστεύουμε, είτε είναι χαλαρωτικό, είτε είναι τονωτικό. Είναι τόσο σημαντικά τα οφέλη του στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην οξυγόνωση που χρειάζονται οι μύες και στην αναδόμηση των κυττάρων και όλων των οργάνων του σώματος, που στον δυτικό κόσμο οι άνθρωποι κάνουν μασάζ 2 φορές την εβδομάδα.

10 λόγοι για να βάλετε το μασάζ στη ζωή σας

1.Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία διοχετεύει με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά τα κύτταρά μας.

2.Κινητοποιεί το λεμφικό σύστημα, το οποίο αποβάλει τα… απόβλητα του οργανισμού μας. (Το λεμφικό μας σύστημα απορροφά λίπη από το πεπτικό σύστημα, ρυθμίζει τα υγρά του σώματος και αποτελεί τη φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια στις ασθένειες).

3. Απελευθερώνει σεροτονίνη, την ορμόνη της χαράς όπως αποδεικνύουν αρκετές έρευνες.

4.Επαγγελματίες αθλητές αλλά και λάτρεις της γυμναστικής είναι πιστοί οπαδοί του δυνατού massage των βαθύτερων ιστών (deep tissue) καθώς συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της μυϊκής έντασης και των φλεγμονών και βοηθάει στην απόλυτη χαλάρωση όλου του σώματος.

5.Βοηθάει στον έλεγχο του πόνου που προέρχεται από χρόνια προβλήματα όπως η αρθρίτιδα, η ισχιαλγία και οι μυϊκοί σπασμοί.

6. Μειώνει το αίσθημα της κόπωσης. Όσοι απολαμβάνουν συχνά ένα massage, παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα κούρασης – όταν βέβαια συνοδεύεται από έναν καλό ύπνο, γέλιο από καρδιάς αλλά και μια καλή παρέα που βοηθάει στο να μειωθούν τα επίπεδα του stress!

7.Μειώνει το άγχος και τα συμπτώματα κατάθλιψης. Και ο λόγος όπως εξηγούν οι ειδικοί είναι απλός: χαλαρώνει επειδή μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης του ‘άγχους’, της κορτιζόλης, βοηθάει στον καλύτερο ύπνο και μειώνει μυϊκούς πόνους που επιβαρύνουν το άγχος.

8.Το massage, όπως και όλες οι θεραπείες spa επιτυγχάνει την αρμονική λειτουργία του μυαλού, του σώματος και της ψυχής.

9.Ελαττώνει τους σπασμούς και τις κράμπες.

10.Ανακουφίζει από τις ημικρανίες.

  • Text Hover
  • Text Hover

Author


Avatar